ПВЦ Прифили

Ови профили су израђени од синтетичког материјала - поливинил хлорида, који је отпоран на абразију, има добру механичку чврстоћу и тврдоћу. Може се лагано сећи, обликовати, варити и спајати у различите облике. То су кључне особине због чега се користи у грађевинарству. Када се користи за производњу столарије, осигурава велике уштеде енергије код грејања и хлађења просторија. Пружа одличну звучну изолацију. Површине ПВЦ профила се лако одржавају и није потребно никакво фарбање или лакирање. Овај материјал се може рециклирати, што је повољно за природну средину. Многобројни облици, боје и декори отварају Вам могућност за разнолико дизајнирање прозора. Цене ПВЦ столарије су ниже од алуминијумске за око 20% - 30%.

Петокоморни ПВЦ профили

У својој производњи углавном користимо петокоморне ПВЦ профиле, јер је то најчешћи избор купаца. Столарија израђена од ових профила има најбољи однос цене и квалитета. Вишекоморна техника профила користи ваздух као топлотни и звучни изолациони материјал. За ојачање ПВЦ профила рама и крила користе се челични поцинковани профили. Челични профили се увлаче у ПВЦ профиле и нису видљиви са спољне стране, а доприносе чврстини целе конструкције. Петокоморни ПВЦ профили омогућавају уградњу троструког изо-стакла.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Профил пвц петокоморни рехау

Шестокоморни ПВЦ профили

Шестокоморни ПВЦ профили су ефикаснији од петокоморних када је у питању топлотна и звучна изолација. Омогућавају уградњу троструког изо-стакла.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Профил пвц шестокоморни рехау

Трокоморни ПВЦ профили

Трокоморни ПВЦ профили се користе за столарију на просторијама где термо и звучна изолација нису неопходне, а потребни су лакши профили мање ширине и тежине.

Шестокоморни ПВЦ ГЕНЕО профили

Немачки произвођач Rehau је развио шестокоморне ГЕНЕО прозорске профиле. Направљени су од композитног материјала ојачаног влакнима, који чини профил изузетно стабилним, тако да челично ојачање за ПВЦ профиле није потребно у 90% случајева примене ових профила. На тај начин ГЕНЕО постиже најбоље вредности топлотне изолације јер више нема топлотних мостова због челика.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Профил пвц генео rehau

Детаљније о ПВЦ профилима сазнајте на страницама произвођача: