PVC Profili

Ovi profili su izradjeni od sintetičkog materijala - polivinil hlorida, koji je otporan na abraziju, ima dobru mehaničku čvrstoću i tvrdoću. Može se lagano seći, oblikovati, variti i spajati u različite oblike. To su ključne osobine zbog čega se koristi u građevinarstvu. Kada se koristi za proizvodnju stolarije, osigurava velike uštede energije kod grejanja i hlađenja prostorija. Pruža odličnu zvučnu izolaciju. Površine PVC profila se lako održavaju i nije potrebno nikakvo farbanje ili lakiranje. Ovaj materijal se može reciklirati, što je povoljno za prirodnu sredinu. Mnogobrojni oblici, boje i dekori otvaraju Vam mogućnost za raznoliko dizajniranje prozora. Cene PVC stolarije su niže od aluminijumske za oko 20% - 30%.

Petokomorni PVC profili

U svojoj proizvodnji uglavnom koristimo petokomorne PVC profile, jer je to najčešći izbor kupaca. Stolarija izrađena od ovih profila ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Višekomorna tehnika profila koristi vazduh kao toplotni i zvučni izolacioni materijal. Za ojačanje PVC profila rama i krila koriste se čelični pocinkovani profili. Čelični profili se uvlače u PVC profile i nisu vidljivi sa spoljne strane, a doprinose čvrstini cele konstrukcije. Petokomorni PVC profili omogućavaju ugradnju trostrukog izo-stakla.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Profil pvc petokomorni rehau

Šestokomorni PVC profili

Šestokomorni PVC profili su efikasniji od petokomornih kada je u pitanju toplotna i zvučna izolacija. Omogućavaju ugradnju trostrukog izo-stakla.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Profil pvc sestokomorni rehau

Trokomorni PVC profili

Trokomorni PVC profili se koriste za stolariju na prostorijama gde termo i zvučna izolacija nisu neophodne, a potrebni su lakši profili manje širine i težine.

Šestokomorni PVC GENEO profili

Nemački proizvođač Rehau je razvio šestokomorne GENEO prozorske profile. Napravljeni su od kompozitnog materijala ojačanog vlaknima, koji čini profil izuzetno stabilnim, tako da čelično ojačanje za PVC profile nije potrebno u 90% slučajeva primene ovih profila. Na taj način GENEO postiže najbolje vrednosti toplotne izolacije jer više nema toplotnih mostova zbog čelika.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Profil pvc geneo rehau

Detaljnije o PVC profilima saznajte na stranicama proizvođača: